APRILIA

Seznam produktů podle výrobce

Značka Aprilia zvítězila v 294 Velkých cenách v mistrovství světa silničních motocyklů, a drží tak rekord s historicky největším počtem vítězství mezi evropskými výrobci v královské disciplíně motocyklových závodů. A také se může pochlubit neméně pozoruhodným počtem 54 titulů mistra světa, z nichž 38 získala v mistrovství světa silničních motocyklů (20 ve třídě do 125 cm3 a 18 ve třídě do 250 cm3), 7 v mistrovství světa superbiků (dvojnásobná vítězství mezi jezdci a konstruktéry v letech 2010, 2012 a 2014, a titul mezi konstruktéry v roce 2013) a 9 v terénních disciplínách (7 ve třídě Supermoto a 2 v trialu).


 


V prosinci 2004 se stala Aprilia součástí koncernu Piaggio Group, který po reorganizaci závodní divize z Noale přivedl benátskou značku k vítězstvím v mistrovství světa silničních motocyklů a její sportovní aktivity rozšířil i do dalších oblastí, od návratu do terénních disciplín a světových soutěží až po debut ve světě superbiků s motocyklem Aprilia RSV4 v roce 2009.


 


Aprilia nasbírala v uvedeném období také 28 titulů mistra světa a bezpočet titulů na evropské a národní úrovni. Motocykly Aprilia bojují o zachování vynikající reputace italských a evropských motocyklů každý víkend v mezinárodních i regionálních závodech na závodních okruzích po celém světě. Aprilia vzbuzuje touhu jezdců závodit a podporuje mladé talentované jezdce na jejich cestě do nejvyšších pater motocyklového sportu.